Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cyklistka Zuzana Šmídová startovala v Dolanech u Olomouce

22.05.2012 9:46

Mladá plzeňská cyklistka Zuzana Šmídová, která jezdí za Spartu Praha, se o víkendu zúčastnila dalšího závodu Českého poháru, který se jel v Dolanech u Olomouce.

Zuzka Šmídová na závodě v Dolanech

V Dolanech u Olomouce se o víkendu konal třídílný silniční závod ČP s mezinárodní účastí o pohár I. Langera. Na start se postavila i plzeňská cyklistka Zuzana Šmídová.

Za účasti české ženské špičky byly k vidění hodnotné souboje, a to v každém závodě. Startovala také Plzeňanka Zuzana Šmídová, hájící barvy Sparty Praha. V nabité konkurenci sice na medailové umístnění nedosáhla, ale v početném pelotonu se neztratila a na trati byla vidět.

"Dojížděla jsem s ostatníma holkama v balíku, ale na body to nestačilo,"  prohlásila po závodě Zuzka s tím, že přes rok nejela skoro žádný závod, a stále se rozjíždí. "Ty závody, co mi scházejí po zlomenině klíční kosti, jsou jsou strašně znát. Ale s každým závodem se cítím lépe a lépe a směřuji k dalším závodům a letům."

V závodech s Zuzkou startovaly také cyklistky, které jely ve výběru ČR na Světovém poháru v Krásné Lípě. "Mně je 19 let, holky jsou minimálně o šest let starší, a to je znát," uznala Šmídová a pokračovala: "Ve stravovacím režimu jsem nic nesměla podcenit, bylo horko a musela jsem velice často po douškách doplňovat tekutiny.  Večeři jsme měli společnou, výběr byl bohatý, ale já jsem si dala jako obvykle těstoviny se salátem, na doplnění energie jako zákusek štrůdl s kávou. Poslední den nás čekala etapa dlouhá 87 km a nemohla jsem si dát k jídlu nic těžkého."

Etapu ovládly reprezentantky Šulcová a Machačová s Trefnou. "Mně se jelo také dobře a s ostatníma holkama jsem držela krok, i když ke konci jsem toho měla již dost a drobet jsem ztratila," dodala unavená ale spokojená Zuzka. "Nyní mám dva týdny bez závodů, pojedu tedy v týdnu do Německa na kriterium a s trenérem doladíme blok se soustředěním na Šumavě v kopcích. Budu se připravovat na další etapový závod Feminy Tour a pak již na Mistrovství ČR v Půchově na Slovensku. O prázdninách bych měla jet nějaké závody v zahraničí, na které se moc těším, je to něco jiného než závody ČP u nás."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte