Záchranka bude mít ve Stříbře nové stanoviště. Bude v něm i pohotovost

03.05.2016 7:58

Lepší podmínky, ale především nově i pohotovost. To přinese nové výjezdové stanoviště záchranky ve Stříbře na Tachovsku. Záchranka pomáhá ve velkém i chatařům během sezóny.

poklep-zzs-3
poklep-zzs-1poklep-zzs-2poklep-zzs-3

Záchranáři ve Stříbře na Tachovsku jsou velmi vytížení mimo jiné během letní sezóny, kdy se lokalita začíná plnit chataři a lidmi v kempech. V mnoha případech zasahují právě v těchto oblastech, ať už jde o nejrůznější zhoršené zdravotní stavy, úrazy nebo poměrně časté alergické reakce. Teď budou mít záchranáři i důstojné zázemí a lidé opět také pohotovost.

Nové výjezdové stanoviště, jehož stavba odstartovala, by mělo být hotové na podzim letošního roku. Současná budova, kde záchranka sídlí, je umístěná nedaleko tamního kina a je už nevyhovující. Plzeňský kraj se proto ve spolupráci s městem Stříbro dohodl na výstavbě nového výjezdového stanoviště záchranářů.

"Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje patří k nejlepším v celé republice. Je třeba proto podporovat její další rozvoj. Společnost právě práci záchranářů ocenit ve většině nedokáže, proto si zaslouží podporu ve své práci. A nové stanoviště jim dává další možnosti zlepšení a komfortu," uvedl poslanec Václav Votava při zahájení slavnostní akce.

"Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje zaznamenala v poslední době velký pokrok. Kraj investoval především do vybavení, snažíme se ale zlepšit také prostředí pracovníků záchranné služby. A právě nové stanoviště jim přináší příjemnou změnu, a to jednak v lokalitě a také ve větším pohodlí. Původní budova byla nevyhovující a její rekonstrukce by byla nákladná. Proto jsme se rozhodli pro variantu výstavby nového stanoviště," vysvětluje radní Milena Stárková.

V nové budově bude i pohotovost, která na Stříbrsku chybí...

V nové budově se lidé dočkají i pohotovosti, která ve Stříbře skončila už před mnoha lety a ukázalo se, že skutečně hodně chybí. Plzeňský kraj investuje do stavby nového výjezdového stanoviště zhruba 9 milionů korun, město Stříbro se pak podílí na výstavbě budovy částkou 1,5 milionu korun. V provozu by mělo být nové stanoviště a stejně tak i pohotovost v průběhu září až října letošního roku.

FOTO: KÚPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy