Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

1. duben - Apríl

31.03.2010 16:38

Každý z nás ví, že 1. duben je Apríl. Přesto se hodně lidí nechá nachytat. Víte, že první zmínky u nás o Aprílu jsou už z roku 1690? Ne, tak čtěte dál, QAP speciál o Aprílu.

Apríl je označení pro první dubnový den - 1. duben. O původu aprílových žertíků není mnoho zápisů. Jsou ale prameny podle kterých smích, tropený z nachytaných lidí, vznikl původně z veselé nálady z přicházejícího a usměvavého jara, kdy jaro viditelně přebíralo žezlo po nevlídné zimě.

První písemné sdělení o aprílu u nás pochází z roku 1690, jehož autorem byl Bartoloměj Chrystellia z Prahy. Na konci 18. století byly zprávy o „aprílovém vyvádění“ už častější.

Tento svátek přišel do Česka ze zahraničí a rychle zdomácněl. V dřívějších dobách se obětmi žertíků stávali známí a příbuzní, kterým se posílaly nápady na nákupy neexistujících věcí jako například ohýbáku na cihly, vtipné semínko, komáří sádlo, zaječí peří, obecní nůžky, hodinářskou motyku, červené hřebíky a v neposlední řadě bublinky do vodováhy nebo mezery do žebříku..

I na českém internetu se na Apríla vtipkuje. Vzájemně se domluví konkurenční servery a zveřejní stejnou jinak napsanou informaci. Čtenář je pak zaskočen stylem „No moc se mi to nezdá, ale když to psali i na …".


Nejčastější aprílové vtipy:
Jde Pepíček smutně domů a říká mamince: „Mami, umřela nám babička!”
Maminka vykřikne: „Jak to, Pepíčku!”
Pepíček odpoví: „Apríl, to bylo moje morče!”


Co odvětí muž na otázku kněze, zda si bere zde přítomnou ženu, když je to na prvního dubna?
„Ano.” A po svatbě se začne smát: „Apríl!”


Pepíček přijde ze školy a ptá se: „Mami, nejsou dneska náhodou Velikonoce?”
„Ne, ty budou až za dva týdny. Proč se ptáš?”
„No, že jsem si vykoledoval pětku…”


Takhle přijde jednou policajt k jedné rodině a řiká mám pro vás moc špatnou zprávu vaši maminku přejelo auto po chvíli řiká aprýl byl to traktor

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství