Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na pochod extrémistů se chystají i dopravní podniky! Trolejbusy by mohly jezdit po Klatovské

15.10.2013 12:04

28.října by měla být Plzeň kromě oslav státního svátku, také ve znamení dalšího pochodu radikálů. Ti mají projít od náměstí Emila Škody přes Koperníkovu ulici. Trolejbusy by mohly jezdit přes Klatovskou třídu.

IMG_6088

Během několik měsíců už druhý pochod extrémistů se chystá v Plzni. Po tom, co se radikálové sešli v srpnu, teď plánují pochod 28.října a projít mají i ne zrovna bezpečnou lokalitou. Uzavřít by se měla také Koperníkova ulice. Nejen, že v pohotovosti bude policie, ale dopředu už varianty opatření zvažují i dopravní podniky.

Několik stovek extrémistů by mělo projít z náměstí Emila Škody přes Koperníkovu ulici, Mánesovou ulicí přes Swarzovu ulici až ke Hvězdě a zase zpátky. Už na přelomu září a října radikálové akci oficiálně ohlásili na ÚMO 3 ( podrobnosti čtěte v článku Další protest v Plzni! Sejít se má až 300 radikálů! ).

Policie na pochod připravuje samozřejmě rozsáhlé bezpečnostní opatření. Jeho podobu ale podle všeho zveřejní až v průběhu příštího týdne. Dopředu se na akci připravují také dopravní podniky. " Dopad na cestující to určitě mít bude. Mají projít Koperníkovou ulicí tam a zpátky, takže určitě by došlo k omezení linky číslo 16. Pravděpodobně bychom trolejbusy nahradily vozy s agregáty a úsek by se objížděl přes Klatovskou třídu. Záleží ale na dané situaci. Bude to velká operativní činnost podle toho, jak to bude vypadat a jaké ulice policie uzavře," potvrdil QAPu Jiří Ptáček z dopravních podniků.

Budou lidé o omezeních vědět předem? To se teprve uvidí... S téměř jistotou se dá říct, že podobně jako při předchozím pochodu v srpnu, budou lidé informováni, kudy pochod povede. Především z toho důvodu, aby si z bezpečnostního hlediska například stihli odvézt auta do bezpečí a podobně. "Pokud budeme dopředu vědět, jaká omezení budou nutná, tak samozřejmě budeme cestující informovat, ale také je možné, že se vše bude řešit až podle toho, jak se situaci vyvine," řekl Jiří Ptáček.

Během srpnového pochodu Plzeň zažila obří policejní manévry. Také tehdy byla zastavená doprava na trase a týkalo se to i MHD, například autobusů, které jezdí přes Franzouskou třídu nebo tramvají, protože pochod prošel i křižovatkou Sirková. Reportáž ze srpnového pochodu, včetně fotogalerie si připomeňte v článku Stav obležení! Plzeň zažila protiromský pochod i další protesty! .

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT