Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Bonusy a stabilní práce. Rodenstock láká zaměstnance speciálním projektem - VIDEO

30.05.2019 9:58

Společnost Rodenstock, která se zabývá výrobou brýlí a čoček, se rozhodla bojovat s nedostatkem nových zaměstnanců speciálním projektem. Podívejte se na VIDEO!

zaostři

Firmy v Plzeňském kraji aktuálně bojují s nedostatkem zaměstnanců. Míra nezaměstnanosti je momentálně velmi nízká a projevuje se to právě na počtu nových pracovníků, které nejrůznější provozy potřebují.

Společnost Rodenstock, která se zabývá výrobou brýlí a čoček a je expertem v oboru, se proto aktuální situaci snaží vyřešit speciálním projektem, do kterého zapojila i samotné stávající zaměstnance. Projekt ´Zaostři.cz´má nalákat do provozu v Klatovech nové kvalitní pracovníky.

„Projekt vznikl na základě aktuální potřeby společnosti. Na jedné straně jsme měli a máme obrovský počet zakázek a rosteme, na druhé straně je obecně nízká nezaměstnanost a nedostatek pracovníků, kteří by tyto zakázky zpracovali. A tak bylo třeba se podívat na to, co vše lze pro vyřešení této situace udělat. Navíc jsme blízko hranic s Německem a je zde stále možnost pracovat za hranicemi,“ vysvětluje vedoucí personálního oddělení společnosti Martina Vyčichlová.

Projekt ´Zaostři.cz´ vznikl na základě podrobné analýzy, na které si společnost dala velmi záležet. „Nejdříve jsme se podívali na to, jaký máme HR marketing, v čem se můžeme zlepšit směrem ven. Současně jsme se ale podívali i dovnitř firmy a definovali jsme si oblasti, ve kterých se můžeme zlepšit interně a rozšířit tak možnost doporučení naších vlastních zaměstnanců. Z této analýzy vznikl celý koncept ´Zaostři.cz´, jehož ambasadorem jsou naši zaměstnanci,“ pokračuje Martina Vyčichlová. „Projekt ´Zaostři´ je zaměřený primárně na oslovení potenciálních zájemců o práci ve výrobním závodě, ale nedílnou součástí je i komplexní marketinkové uchopení naší firemní image zaměstnavatele, který je v regionu již úspěšných 25 let.“

Společnost Rodenstock se pyšní bezmála 4 miliony zákazníků ročně a je největším výrobním závodem v Evropě. V současné době má přes tisíc zaměstnanců. Zájemcům o místo nabízí stabilní práci a výrobu špičkových produktů. To všechno v komfortním prostředí. Náplň práce je navíc velmi různorodá. Nechybí ani nejrůznější bonusy v rámci firemního sociálního programu. „Jedná se o nabídku voucherů k využití na různé účely, jako je nákup v lékárně, dovolená nebo návštěvu kina a další. Základní hodnota je 3500 korun pro zaměstnance na rok, po letech odpracování se program postupně navyšuje až na 7 tisíc. Dále nabízíme mimo jiné příspěvek na dojíždění, týden dovolené navíc, třináctý plat, penzijní připojištění, pořádáme různé firemní akce a další,“ dodává vedoucí personálního oddělení společnosti Rodenstock.

Momentálně nabízí volná místa nejen v samotné výrobě, ale hledá i nové zaměstnance například na pozice obchodních zástupců, procesních technologů i do administrativy.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT