Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Chcete přestat kouřit? Nemocnice se připojí k Světovému dni bez tabáku

26.05.2017 19:51

K celosvětové kampani se připojí nemocnice ve Stodu a Klatovech. Nabídnou zdarma speciální vyšetření, slevové poukázky i poradenství.

ilustrační cigarety

Světový den bez tabáku je kampaň upozorňující na rizika spojená s kouřením.  "Klatovská  nemocnice se připojí ke Světovému dni bez tabáku  preventivní akcí. Bude se konat ve středu 31. května.  O den později 1. června  v dopoledních hodinách proběhne tato akce ve Stodské nemocnici. Program se v každé z nemocnic liší v závislosti na možnostech a kapacitách zařízení,“ sděluje mluvčí Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

V Klatovech bude dějištěm akce od 9 do 13 hodin přednáškový sál nemocnice. Zájemci tu mohou podstoupit zdarma základní vyšetření stanovující dopady kouření na zdraví. Jedná se o oxymetrii, která stanoví množství kyslíku v krvi a o spirometrii, která stanoví vitální kapacitu plic. Toto vyšetření stojí běžně 300 korun. V rámci Světového dne bez tabáku bude měření a vyhodnocení zdarma a zájemce uhradí jen 30 korun za použití jednorázového náustku. Součástí akce bude i poradenství v oblasti odvykání kouření.  Navíc je možné získat slevové poukázky na přípravky a doplňky stravy pro odvykání kouření.

Stodská nemocnice nabídne 1. června ve vestibulu od 9 do 12 hodin poradenství včetně představení metody odvykání kouření takzvané biorezonance s vysokou mírou úspěšnosti, akční slevy a také informace o zdravotních rizikách.

FOTO: ilustrační, QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT