Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Viník nehody nadýchal 2,95 promile

16.02.2011 11:45

Za volant Škody Fabia se nezdráhal usednout 42letý Plzeňan ačkoliv předtím zvesela popíjel alkohol. To se mu ale nevyplatilo, nejenže se vyboural, ale také přijde o řidičák.

Dechová zkouška, ilustrační foto.

Policisté na jižním Plzeňsku řeší dopravního nehodu, ke které došlo mezi Lhůtou a Štáhlavy v úterý 15. února a jejíž viník nadýchal 2,95 promile alkoholu.

"V úterý 15. února kolem 15. hodiny jel 42letý Plzeňan se svým autem značky Škoda Fabia po silnici 2. třídy č. 183 z Lhůty směrem na Šťáhlavy. Nedodržel ovšem bezpečnou vzdálenost a narazil do vozidla Škoda Felicia, které jelo před ním," uvedl mluvčí policie Libor Pilař s tím, že strážci zákona, kteří nehodu přijeli šetřit, provedli u účastníků dechovou zkoušku zaměřenou na alkohol. "U 58leté řidičky z Rokycan, která jela ve Felicii, dopadla zkouška negativně. Řidiči Fabie, však přístroj naměřil 2,95 promile alkoholu."

Muž se následně na to podrobil lékařskému vyšetření a poté putoval rovnou na protilkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. "Policisté poté zahájili úkony v trestním řízení. Opilec se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky." dodal Pilař.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT