Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Hledá se strom, který o Vánocích ozdobí plzeňské náměstí!

05.10.2022 14:50

Poslední dny nám nejen zboží v obchodech připomíná, že se blíží Vánoce. Do adventu zbývají necelé dva měsíce. Správa veřejného statku města Plzně začala hledat vánoční strom, který ozdobí náměstí v centru západočeské metropole. Vánoční stromek hledají i v Radčicích.

IMG_1147

Město vyzývá obyvatele Plzně, případně blízkého okolí, kteří mají vhodný strom na svém pozemku a chtěli by ho v blízké době odstranit, aby ho nabídli městu jako vánoční strom. Vhodný je jehličnatý strom, především smrk, jedle nebo douglaska o výšce zhruba mezi třinácti až patnácti metry pravidelného kuželovitého tvaru s neprosychajícími větvemi. Důležité také je, aby k němu byl přístup pro jeřáb a nákladní auto, abychom mohli zajistit jeho bezpečné pokácení a odvoz na náměstí Republiky,“ uvedl vedoucí Úseků lesů, zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku města Plzně Richard Havelka s tím, že ne každý strom je vhodný a i po poražení bude nutné prozkoumat, zda není strom poškozený nebo napadený hnilobou.

  • v loňském roce byl plzeňský vánoční strom z obce Zahrádka v Karlovarském kraji
  • jednalo se o jedli obrovskou – tento druh mělo město jako vánoční strom vůbec poprvé
  • Plzni strom darovali manželé Křížovi

Pokud takový strom máte a chcete ho městu nabídnout, zašlete kontakt s případnou fotografií na adresu Správa veřejného statku města Plzně, Klatovská 10-12, 301 00 Plzeň nebo na e-mail svsinfo@plzen.eu do konce října.

Vánoční strom hledají i Radčice. „Máte na svém pozemku “vánoční strom“, který příliš vyrostl a nezbývá Vám než se jej zbavit? Věnujte jej naší městské části, kde udělá radost o Vánocích všem našim obyvatelům,“ zveřejnil výzvu starosta MO Plzeň 7 - Radčice Rolando Arias.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT