Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

12 jednotek hasičů zasahovalo u požáru Lasselsbergeru v Horní Bříze

05.06.2012 14:56

Na 12 jednotek dobrovolných i profesionálních hasičů bojovalo v úterý 5. června s požárem střechy budovy v areálu Lassesberger v Horní Bříze na severním Plzeňsku. Střecha shořela. Oheň zavinil svářeč.

10-11-12-14-17-

Ráno v úterý 5. června ještě před 8. hodinou dostali hasiči hlášení o velkém požáru v areálu firmy Lassesberger Minerals v Horní Bříze na severním Plzeňsku. Hasit muselo na 12 jednotek dobrovolných i profi hasičů!

Oznamovatel neuměl hasičům v tom zmatku popsat co a v jakém rozsahu hoří, proto byly na místo ihned vyslány posilové jednotky. Oheň se totiž rychle šířil na střechu. "Hasiči na likvidaci požáru a na obranu okolních objektů před ohněm nasadili 15 C proudů, z toho dva byly vedeny z plošin ze stanic Plasy a Slovany," upřesňuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková s tím, že v důsledku požáru došlo k výbuchu láhve s technickým plynem. Musely být povoláni hasiči ze zálohy. "V 9:00 vyhlásil velitel zásahu 3. stupeň požárního poplachu a na místo byly povolány další jednotky. Čerpací stanoviště hasiči zřídili na břehu rybníka před areálem firmy. Voda se k požáru dopravovala kyvadlově. Po zhruba 2,5 hodinách náročného zásahu hasiči dostali požár pod kontrolu, začali s rozebíráním střešní konstrukce a dohašováním ohnisek.," vysvětluje dále mluvčí hasičů.

Na žádost řídícího důstojníka se na místo dostavil starosta obce Horní Bříza a zástupce Životního prostředí. Místo události bylo předáno JSDH Horní Bříza a Ledce, které zajistila dohlídku nad požářištěm. "Požár vznikl při použití svářecí soupravy. Výše škod je v šetření," uzavřela Jakoubková.

foto: HZS PK, www.hzspk.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT