QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Korupce dotací: 500 milionů leží stále ladem

07.04.2010 6:11

Obce, které uspěly s žádostmi o dotace z programu ROP Jihozápad, zatím peníze nedostanou. Kvůli vyšetřování korupce při přidělování dotací se regionální rada v úterý rozhodla podpisy smluv odložit.

penize

Přidělování dotací z Regionálního operačního programu Jihozápad vyšetřuje policie, která už obvinila tři osoby: ředitele Úřadu regionální rady Jiřího Trnku, vedoucího odboru implementace programu Martina Půlptla a pracovnici Regionálního technického muzea v Plzni.

Plzeňská hejtmanka Milada Emmerová, která je zároveň předsedkyní Regionální rady regionu Jihozápad, svolala na úterý jednání rady. Při videokonferenci se její členové rozhodli smlouvy zatím nepodepisovat, obce jsou tedy dále bez peněz z dotací. Na rozdělení přitom čeká zhruba 500 milionů korun.

Výbor regionální rady si pro jistotu nechá vypracovat rozbor rizik spojených s případným podpisem smluv. "Pokud bychom učinili jakékoli rozhodnutí pouze na základě doporučujícího dopisu ministerstva financí, vystavili bychom se velkému riziku právních kroků ze strany některých příjemců,"  řekla médiím Emmerová s tím, že rada bude nejspíš jednat znovu za  týden, až bude rozbor hotový.


SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24