Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Lidl nabízel salám s nižším obsahem masa, musí ho stáhnout z prodeje

28.11.2016 12:41

Státní zemědělská a potravinářská inspekce objevila v obchodech řetězce Lidl mortadelu, která měla o skoro pětinu méně masa, než se slibovalo na obalu. Kontroly pokračují.

4

Salámy patří mezi zboží, na které se Státní zemědělská a potravinářská inspekce zaměřuje poměrně často. A ani tentokrát neodcházeli inspektoři z kontrol bez výsledku. Doplatil na to řetězec Lidl.

SZPI nařídila stáhnout z prodeje salám Dulano - Krůtí mortadela v balení 200 gramů šarže DP: 04.11.16 německého výrobce. "Na obalu výrobce mj. uvedl: 79% krůtí maso. Laboratorní rozbor ale potvrdil obsah masa pouze 65,1% a informace tím uváděla spotřebitele v omyl. Potravinářská inspekce zahájí s kontrolovanou osobou správní řízení o uložení pokuty," informovala inspekce.

Kontroly zaměřené na masné výrobky ze zahraničí jsou ze strany potravinářské inspekce poměrně časté a jen tak neskončí. Výsledky jsou totiž stále dost špatné. "Vzhledem k dlouhodobě opakujícím se zjištěním falšovaných masných výrobků ze zahraničí bude potravinářská inspekce v kontrole tohoto sortimentu v tuzemské obchodní sítí nadále pokračovat v nesnížené intenzitě," upozorňuje mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT