Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Do Plzně dorazí Sparta! Vzhledem k vysoké účasti fanoušků je zápas rizikový

21.05.2024 17:26

Ve středu 22. května se v Doosan Areně odehraje fotbalové klání v rámci finále MOL Cupu mezi domácím týmem FC Viktoria Plzeň a hostujícím AC Sparta Praha, na kterém se očekává vysoká fanouškovská účast obou fotbalových celků.

028_fotbal_viktoria_sparta

Na středeční odpoledne a večer policisté v souvislosti se zápasem přijali bezpečnostní opatření, aby zajistili co možná nejklidnější bezpečnostní situaci na území města Plzně jak před samotným utkáním, v jeho průběhu a stejně tak i po jeho ukončení. „Zaměřovat se nebudeme jenom na okolí a prostory fotbalového stadionu, ale i na příjezdové cesty do Plzně, autobusové a vlakové nádraží, ale také na centrum našeho krajského města. Tak jako vždy je především našimi prioritami zajištění bezpečnosti osob a majetku, veřejného pořádku a bezpečnosti v dopravě," uvedl náměstek ředitele krajského ředitelství pro službu kriminální policie a vyšetřování Michal Krejbich.

Do bezpečnostního opatření bude nasazeno několik desítek policistů. "Konkrétně se bude jednat o policisty ze služby pořádkové policie – policisty z obvodních oddělení, dopravní policie, speciální pořádkové a krajské pořádkové jednotky, zásahové jednotky nebo o policisty ze skupiny kynologických činností. Samozřejmostí je pak i zapojení kolegů ze služby kriminální policie a vyšetřování, stejně tak jako policistů z antikonfliktního týmu. Do opatření jsou zařazeni také kolegové z jiných krajských ředitelství,  a to např.  policisté z pražské  služební hipologie," uvedla policejní mluvčí.

Je velice pravděpodobné. že parkování v centru města bude po středeční den komplikované. "Doporučujeme všem, kteří míří na tento zápas – ať již na stadionové tribuny či do restauračních zařízení v Plzni, aby využívali při přepravě městskou hromadnou dopravu a do centra města se svými vozy, pokud možno, nezajížděli a nechali je na parkovištích v okrajových částech," doplnila mluvčí s tím, že na stadionu platí zákaz používání pyrotechniky.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT