Městská policie Plzeň přijala pět nových strážníků - FOTKY

12.12.2022 15:12

Noví strážníci, kteří na počátku minulého týdne úspěšně absolvovali zkoušku před komisí Ministerstva vnitra, byli přijati do řad Městské policie Plzeň. Jedná se o dvě ženy a tři muže.

x2
x2x1x3x4

Pětice novopečených strážníků byla přijata mezi Městskou polici Plzeň při slavnostní ceremonii, která se uskutečnila v budově velitelství Městské policie Plzeň v pátek 9. procince. Chtěl bych vám všem poděkovat za svědomitou přípravu v odborném kurzu. Povolání strážníka je krásné, ale zároveň náročné jak po fyzické, tak i po psychické stránce. Moc si vážím toho, že jste se rozhodli jít touto cestou. Přeji vám všem, aby se vám při výkonu dařilo a dokázali zvládat všechna úskalí, která služba strážníka přináší“, uvedl Jiří Winkelhöfer, radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality.

Odbornou přípravu strážníků čekatelů zajistil odbor vzdělávání Městské policie Plzeň, který pro tuto činnost disponuje akreditací ve vzdělávacím programu „Strážník obecní a městské policie“ uděleném Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. „Ještě, než stanou po boku služebně starších kolegů, čeká je několikadenní zdokonalování se v tělesné a taktické přípravě v ulicích v rámci tzv. řízené praxe strážníka,“ popsala Jana Pužmanová, mluvčí policie.

K nováčkům mezi strážníky patří i Jiří. Ještě donedávna pomáhal zvířatům v plzeňském útulku, teď se připravuje na novou životní roli. „Rozhodl jsem se svůj život nasměrovat jiným směrem. Hledal jsem přitom rozmanitou a stabilní práci. Když se naskytla možnost stát se strážníkem, ani chvilku jsem neváhal,“ řekl po slavnostní ceremonii novopečený strážník.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT