Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Meteorologové varují! Na Klatovsko a Sušicko míří silné bouřky!

06.06.2023 14:25

Období sluníčka a teplého počasí vystřídal déšť. Na jižní část Plzeňského kraje aktuálně míří dokonce i silné bouřky.

Déšť

Výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Silné bouřky je v platnosti od 6.6.2023 12:00 do 6.6.2023 20:00. V Plzeňském kraji výstraha platí pro Klatovy a Sušice.

„V úterý odpoledne a večer očekáváme ojediněle silné bouřky, s nimiž spojené srážky s úhrnem kolem 30 mm mohou s ohledem na aktuální nasycení půdy způsobit významnější povrchový odtok,“ informuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Bouřky budou nejprve vznikat v oblasti hor. „Kolem tlakové níže ve vyšších vrstvách atmosféry nad Bavorskem a Durynskem dnes odpoledne a večer očekáváme ojediněle bouřky. Nejprve budou vznikat v oblasti hor (hlavně Šumava a Novohradské hory), později i jinde. Bouřky se budou pohybovat jen velmi pomalu a mohou tak být výjimečně doprovázeny přívalovými srážkami s krátkodobými úhrny kolem 30 mm,“ upřesňuje ČHMÚ.

„Vlhký a labilní vzduch bude nad naším územím setrvávat i v dalších dnech, proto očekáváme, že se bouřky s přívalovými srážkami mohou vyskytovat i nadále. Situaci sledujeme a budeme reagovat případným upřesněním nebo vydáním nové výstrahy,“ dodává ČHMÚ.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT