Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Mezi Plzní a Domažlicemi začne jezdit nová autobusová linka

27.11.2022 12:00

Plzeňský kraj zavede novou autobusovou linku 621 mezi Domažlicemi a Plzní. Tímto krokem doplní nabídku železničních spojů na trati i dalších linek soukromých dopravců.
 

1

Od 11. prosince bude spuštěna nová linka 621 Domažlice – H. Týn – Holýšov – Stod – Zbůch – Plzeň. Linka by měla fungovat do plnohodnotného zprovoznění modernizované trati č. 180, jejíž propustnost v současné době neumožňuje vhodné vedení dalších vlaků, zejména ve špičce.

Linka 621 bude vyjíždět v Domažlicích z autobusového nádraží Poděbradova, v Plzni kromě Borských polí obslouží i točnu Bory a ústřední autobusové nádraží u hlavního vlakového nádraží (tj. Terminál Hlavní nádraží).

Zároveň bude upravena dosavadní linka 543 Nýřany – Zbůch – Plzeň (nově číslo 521), která pojede v mírně odlišných časech, aby byl zachován proklad v úseku Zbůch – Plzeň s linkou 621, posílena je doprava do Úherců a do průmyslové zóny Úherce dle požadavků občanů.

V oblasti Horšovského Týna byla upravena linka 631 Holýšov – Domažlice a též upraveny návaznosti do okolních obcí včetně eventuálních zrušení spojů či jejich zajížděk v případě nulové frekvence (dle posledních dat).

Stávající linka 621 Poběžovice – Staňkov je přečíslována na 640, linka je primárně navázaná na linku 621. Zejména pro Meclov by se tímto krokem měla výrazně zkvalitnit doprava do Horšovského Týna a dále ve směru na Plzeň. Spoje do Krchleb byly všechny převedeny pro zjednodušení z linky 646 do linky 576 (Merklín - Staňkov).

Foto: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT