Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Tyršův most se uzavřel! Zmatení řidiči porušují zákaz vjezdu, FOTKY

13.10.2014 14:02

Tyršův most v Plzni se na několik týdnů úplně uzavřel pro dopravu. Některé řidiče ovšem uzavírka zaskočila a zákaz vjezdu ignorují. Policie bude místo kontrolovat!

Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (6)
Uzavírka Tyršova mostu_QAP_fotoUzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (2)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (3)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (4)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (5)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (6)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (7)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (8)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (9)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (10)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (11)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (12)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (13)Uzavírka Tyršova mostu_QAP_foto (14)

Tyršův most v Plzni se dočkal po pár týdnech příprav úplné uzavírka. Rekonstrukce mostu odstartovala a s objížďkami musí počítat nejen řidiči osobních aut, ale i cestující MHD. Zákaz vjezdu platí z obou stran mostu, jenomže někteří řidiči ho příliš nerespektují. Zatímco někteří omylem, jiní suverénně značku objedou...

Tyršův most v Plzni Doudlevcích projde rozsáhlou rekonstrukcí kvůli dezolátnímu stavu. Jako první se začalo pracovat na jednom z chodníků už v polovině září. Teď už se ale dělníci vrhli i na samotnou silnici a Tyršův most se tak pro dopravu úplně uzavřel. S objížďkami musí řidiči počítat až do konce říéjna. "Uzavírka se  týká veškeré automobilové, nákladní i autobusové přepravy. Během uzavírky bude most zpřístupněn pouze pěším a to vždy jen na jedné straně mostu. Proto žádáme řidiče, aby respektovali dopravní značení a použili objízdné trasy po přivaděči na Klatovy. Chodce, kteří budou most přecházet, rovněž žádáme, aby vždy šli po té straně, kde bude průchod umožněn a povolen," říká mluvčí policie Hana Štefflová.

A varování i žádost o respeketování značek je na místě. Uzavírku a značky totiž někteří řidiči doslova ignorují. Zatímco někteří vjedou do zákazu omylem, jiní suverénně značkou objedou a prosviští kolem dělníků na mostě. Situaci už od pondělí monitoruje i policie a na místo si tak "posvítí". "Řada řidičů zákaz nerespektuje a po mostě projíždí. Z tohoto důvodu upozorňujeme, že na místě jsou dopravními policisty prováděny namátkové kontroly a v případě, že řidič poruší zákaz vjezdu a dopustí se tak přestupku, může mu být uložena pokuta do výše až 2 000 korun. Proto žádáme všechny řidiče, aby dopravní značení respektovali a zbytečně neohrožovali zdraví a životy své i ostatních občanů," doplnila mluvčí policie.

Uzavírka přinesla změny v MHD, na změny upozorňuje cestující i společnost ČSAD Autobusy Plzeň...

Uzavírka od pondělního rána zamíchala také s provozem MHD v dané oblasti. Konkrétně se to dotklo dvou autobusových linek. "Z důvodu uzavírky Tyršova mostu v termínu od 13. 10. do 31. 10. 2014 včetně, budou linky č. 23 a 32 vedeny v uvedeném termínu v úseku mezi zastávkami „Bory“ a „U Hřbitova“ obousměrně po objížďce přes Litice a lokalitu Na Výsluní," informují dopravní podniky.

Některé zastávky budou zrušené a spoje budou jezdit podle výlukového jízdního řádu. "Stávající zastávky obou linek „U Luny“, „U Teplárny“ a „Tyršův most“ budou po dobu odklonu pro obě linky zrušeny. Do zastávky „U Luny“ bude veden pouze ranní spoj s odjezdem v 7:12 od NC Černice. Provoz na obou linkách bude podle výlukových jízdních řádů," zní oficiální informace.

K obdobnému opatření musela přistoupit i společnost ČSAD Autobusy Plzeň, uzavírka se dotkne cestujících na lince Přeštice - Dolní Lukavice - Snopoušovy - Nebílovský Borek - Plzeň. Autobusy budou také jezdit po objížďce. "Po uvedenou dobu nebudou obsluhovány zastávky Plzeň, Chodské náměstí; Plzeň, Jižní předměstí; Plzeň, Dobrovského; Plzeň, Adelova a Plzeň, Tyršův most. Jako náhradní bude sloužit obousměrně zastávka Plzeň, Bory," informovala společnost. Autobusy budou navíc do konce října jezdit podle výlukového jízdního řádu.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství