QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž havaroval na železničním přejezdu. Měl pozitivní test na drogy i alkohol - FOTKY

10.07.2024 12:17

I přes signál červených světel vjel osmadvacetiletý řidič s osobním vozidlem na železniční přejezd a havaroval. Měl pozitivní test na drogy i alkohol.

OA Tachovsko_0724_PČR (4)

V neděli 7. července 2024 krátce před 20:00 hodinou vyjížděli tachovští dopravní policisté k dopravní nehodě, ke které došlo u železničního přejezdu na silnici II. třídy č. 195 mezi obcemi Stráž a Bor u Tachova.

"Osmadvacetiletý řidič osobního vozidla jel ve směru od obce Stráž na obec Bor. Po příjezdu k železničnímu přejezdu nerespektoval výstrahu dávanou dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení, na tento vjel a po jeho přejetí havaroval vpravo mimo komunikaci, kde čelně narazil do příkopu," uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

K nehodě došlo v momentě, kdy na železniční trati projížděl osobní vlak jedoucí ve směru od obce Stráž. Strojvedoucí vlaku stihl včas zareagovat a použil rychlobrzdu. "Ke střetu vlaku a vozidla nedošlo. Ve vlaku se v tu dobu nenacházel žádný cestující," potvrdila mluvčí policie.

Dechová zkouška u řidiče osobního automobilu byla pozitivní, policisté mu naměřili téměř dvě promile. "Řidič měl pozitivní i test na návykové látky, marihuanu a amfetamin, a byl vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči, s čímž souhlasil," uvedla dále Barbora Šmaterová.

Na vlaku a ani železniční trati škoda nevznikla, na osobním vozidle byla vyčíslena škoda na částku 60 tisíc korun.

"Vrchní inspektor dopravního inspektorátu v Tachově ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a nyní celý případ policisté prověřují. V případě uznání viny hrozí dotyčnému muži za toto jednání trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT