QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Mrazy přitvrdí! Mrazivá vlna bude vrcholit v závěru týdne

20.01.2016 10:05

Mrazy, které v posledních dnech dorazily do regionu, vyvrcholí v závěru tohoto týdne. Už na konci víkendu by se měly teploty dostat o něco výš.

FOTO_QAP_CZ (6)

Výstraha kvůli silným mrazům ČHMÚ zatím platí jen pro Jihočeský kraj a tedy i část Šumavy, mrazy nicméně svírají celou republiku, včetně Plzeňského kraje. Podle aktuálních výhledů meteorologů budou v regionu vrcholit mrazy na přelomu pracovního týdne a víkendu.

Noc na středu nebyla v regionu až tak mrazivá jako ta předešlá, přesto se teploty pohybovaly hodně pod bodem mrazu. V příštích dnech budou ale teploty znovu klesat ještě hlouběji pod nulu. V noci na čtvrtek by mělo v regionu sněžit a teploty se budou pohybovat mezi -5 až -9 stupni, na horách okolo -10 stupňů. Přes den se pak vyšplhají maximálně mezi -5 až -2 stupně. K tomu by se měla přidat i jasná nebo polojasná obloha, jen místy se sněžením.

Noc na pátek ale bude podle všeho nejchladnější v tomto týdnu. Teploty by měly klesnout mezi -13 až -17 stupňů, v horských údolích se budou pohybovat i kolem -22 stupňů. Denní teploty se také moc vysoko nedostanou, jen mezi -8 až -4 stupně.

Mrazivo bude i během soboty. Už v neděli by se ale teploty měly postupně šplhat nahoru a odpolední hodnoty by se mohly pohybovat i okolo +1 stupně. Meteorlogové nicméně budou předpověď průběžně aktualizovat. 

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24