Muž ležel v trávě dva dny. Nalezla ho žena při venčení psa

19.10.2022 9:09

Při procházce nedaleko plzeňské zoologické zahrady nalezla žena v trávě ležícího muže. Přivolala na pomoc strážníky Městské policie Plzeň. Muž v trávě ležel dva dny.

podchlazený_Plzeň_1022_MPP

Podchlazeného muže si všimla kolemjdoucí žena. „Náhodná kolemjdoucí si v pondělí 17. října ráno při venčení psa všimla poblíž ulice Ke Slonům muže ležícího v mokré trávě. Z obavy o jeho zdraví zavolala na linku 156. Přivolaná hlídka po krátkém propátrávání luk a remízků muže nalezla. Třásl se a nemohl se téměř ani hýbat. Strážníkům uvedl, že leží na místě už dva dny a ztrácí cit v nohou, přičemž se jim svěřil s diagnózou onemocnění, které jej nedávnou postihlo a dalšími zdravotními komplikacemi, se kterými se léčí,“ popsala Jana Pužmanová, mluvčí policie.

Do příjezdu zdravotnické záchranné služby se o muže postarali strážníci. „Hlídka postiženého zabalila do izotermické fólie, aby se zahřál a přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Zatímco jeden ze strážníků zůstal u muže a monitoroval jeho základní životní funkce, druhý se mezitím vydal k nejbližší komunikaci kvůli navedení posádky záchranářů na inkriminované místo. Sanitka muže převezla do nemocničního zařízení,“ dodala mluvčí policie.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT