QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští policisté se zaměřili na kapesní zlodějíčky

10.09.2013 19:48

Další z policejních bezpečnostních akcí plzeňských policistů se tentokrát soustředila na kapesní zloděje. Policisté ve vozech městské hromadné dopravy a na zastávkách působili preventivně i represivně.

Jedním z dlouhodobých problémů kriminality v Plzni jsou bezpochyby kapesní krádeže.

"Například v roce 2011 policisté Městského ředitelství policie Plzeň řešili celkem 89 případů kapesních krádeží, kdy byly poškozeným odcizeny věci v celkové hodnotě téměř 800 tisíc korun. V průběhu loňského roku jsme na území Plzně zaznamenali 126 těchto případů, kdy celková škoda dosáhla téměř 400 tisíc korun, a během prvního pololetí tohoto roku, tedy od 1. ledna do konce června jsme se zabývali již 81 kapesními krádežemi věcí v hodnotě 288 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Objasnění kapesní krádeže je pro policisty často skutečný oříšek. Poškození zpravidla ani nevědí kdy, kde a jak byli okradeni, tudíž policistům nejsou schopni poskytnout důležité indicie vedoucí k případnému dopadení pachatele.

Bezpečnostní akce policistů plzeňského středu se tak v úterý 10. září zaměřila právě na kapesní zloděje. Do akce byli nasazeni jak policisté v uniformě, tak i policisté v civilním oděvu. Ti cestovali po Plzni hromadnou dopravou, zaměřili se na podezřelé osoby a monitorovali chování pasažérů přímo během přepravy, ale i osob pohybujících se na zastávkách.

"Během tohoto opatření se podařilo zjistit dvě osoby, které jsou podezřelé ze spáchání kapesních krádeží, jichž se dopustily v pátek právě ve vozech městské hromadné dopravy. Tyto osoby byly okamžitě předvedeny na služebnu policie, kde s nimi byly provedeny neodkladné úkony. Dále policisté získali několik poznatků k další majetkové trestné činnosti. V průběhu trvání akce nebyl zjištěn ani občany nahlášen žádný případ nové kapesní krádeže," doplnila policejní mluvčí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT