QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na rokycanském náměstí už stojí vánoční stromek, kdy bude rozsvícen?

28.11.2023 14:41

Na Masarykově náměstí je od pondělí k vidění vánoční stromek. Jedle obrovská už čeká jen na ozdobení a slavnostní rozsvícení.

Vánoce 23_město Rokycany (4)
Vánoce 23_město Rokycany (4)Vánoce 23_město Rokycany (1)Vánoce 23_město Rokycany (2)Vánoce 23_město Rokycany (3)Vánoce 23_město Rokycany

Od pondělí 27. listopadu mají Rokycany svůj vánoční strom. Masarykovo náměstí zdobí 13 metrů vysoká jedle obrovská z Kyšic od pana Štrunce.

„Strom bude zdoben ve středu 29. a ve čtvrtek 30. listopadu. Zároveň vedle stromu bude umístěn slaměný betlém, který bude letos nově nazdoben,“ prozradila mluvčí města Rokycany.

Ozdobené jsou také již ulice města vánočními stromky s tradiční staročeskou výzdobou. Na Masarykově, Malém náměstí, v ulici Palackého, Plzeňské a Pražské ulici jsou již také ozdobeny ulice sněhovými vločkami na sloupech veřejného osvětlení. Ve Spilce je velký adventní věnec se svícemi.

Předvánoční čas v Rokycanech tradičně zahájí adventní trhy v pátek 1. a v sobotu 2. prosince. Sobota bude patřit rozsvěcení vánočního stromu v 17 hodin.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT