Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeň má nový teplotní rekord

11.07.2010 16:45

Nový teplotní rekord padl v neděli 11. července v Plzni. Meteorologická stanice Mikulov oznámila, že naměřila teplotu 34,7°C.

skupinka mladých cizinců dovádí na hrázi

Novou nejvyšší teplotou naměřenou 11. července v Plzni je od letoška hodnota 34,7°C. Stanice Plzeň - Mikulov naměřila tuto rekordní teplotu. Význam rekordu trochu kazí jen to, že tato stanice funguje teprve od roku 2004. 

Dosavadní nejvyšší teplota z tohoto místa byla z roku 2008, kdy zde bylo naměřeno 33,1°C.

Teploty jsou stále velmi vysoké a platí proto výstraha Českého hydrometeorologického ústavu, který varuje před pobytem na přímém slunce hlavně v době od 11 do 15 hodin.

V úterý bychom se sice na jihozápadě Čech měli dočkat mírného ochlazení, ale už od středy budou opět teploty velmi vysoké. Slunečné a suché počasí také zvyšuje riziko požárů, proto se objevují zákazy rozdělávání ohně v přírodě.

Jak se v tropický vedrech chovat?

- omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách
- nenechávat děti, ale i zvířata, na přímém slunci, zejména ve stojících automobilech
- zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů bez kofeinu, především neperlivých a kombinovat je s minerálními vodami
- děti do 20 kg by měly vypít 1,5 až 2 litry nápojů denně, starší děti a dospělí až 3 litry denně přičemž není dobré pít ledově vychlazené nápoje

Při pobytu na přímém slunci používejte krémy s vysokým UV filtrem, sluneční brýle a pokrývku hlavy.



SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte