QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klasický podzim je tady. Víkend přinese déšť i mlhy

15.10.2015 7:02

Víkend bude v regionu ve znamení přeháněk, deště a příliš se ani neohřejeme. Polojasná obloha by se měla objevit až v průběhu příštího týdne.

FOTO_QAP_CZ (11)

Vypadá to, že příští dny do regionu přinesou klasické propršené podzimní počasí. Podle nové týdenní předpovědi meteorologů nás o víkendu čekají především přeháňky a déšť a teploty se budou pohybovat většinou jen okolo 10 stupňů. Vylepšit by se to mohlo až v příštím týdnu, kdy se objeví i polojasná obloha. Teploty v noci ovšem budou klesat k nule.

"Počasí u nás bude i nadále ovlivňovat tlaková níže, která se bude zvolna přesunovat ze severní Itálie přes střední Evropu k severovýchodu. V polovině příštího týdne se na naše území rozšíří okraj tlakové výše se středem nad Britskými ostrovy," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude zataženo, občas se objeví i déšť a teploty se dostanou maximálně na 9 stupňů. Velmi podobně to bude vypadat i v pátek, kdy bude zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami, v jihozápadní části se pak v nejvyšších polohách hor mohou objevit i sněhové srážky. V noci naměříme okolo 6 stupňů, přes den pak maximálně okolo 8.

Klasický podzim: propršený víkend přinese i mlhy...

V sobotu a v neděli nás čeká opět zataženo nebo oblačno s přeháňkami nebo deštěm. Na horách v polohách nad 1000 metrů nad mořem se objeví místy i sněhové srážky. Jak v sobotu, tak v neděli se navíc objeví také mlhy. V noci klesnou teploty v sobotu na 6 až 1 stupeň, v neděli se ovšem budou pohybovat i okolo nuly. Přes den naměříme v sobotu okolo 8 stupňů, v neděli 9 až 13 stupňů.

Ani začátek týdne žádnou změnu nepřinese, pondělí by mělo být téměř jako "přes kopírák". Opět oblačno až zataženo s deštěm a teplotami odpoledne kolem 10 stupňů, v noci kolem 5.

Zlepšit by se to postupně mohlo až v průběhu příštího týdne, kdy bude podle meteorologů od úterý do čtvrtka postupně srážek ubývat a místy se přechodně objeví i polojasná boloha, ale také mlhy. Teploty se budou v noci pohybovat mezi 7 a 2 stupni, v závěru období i okolo nuly. Přes den budou v rozmezí 7 až 12 stupňů.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT