Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Německá seniorka se zratila u Ostrého, při akci pomáhali i šumavští záchranáři

01.10.2022 20:56

Úspěšná pátrací akce proběhla na Šumavě. Podíleli se na ní nejen čeští záchranáři z Horské služby Šumava, ale i německá horská služba.

horska služba_foto QAP

"Horští záchranáři ze Šumavy, německá horská služba Bergwacht Bayern, ale i Police ČR a hasiči v noci na dnešek pátrali po 84leté seniorce z německé vesničky Lam, která se ztratila přímo na hranici v lokalitě vrchu Ostrý," informuje Horská služba Šumava.

Žádost o spolupráci přišla na stanici HS na Špičáku kolem 22 hodiny.

"Na místo se ihned sjeli tři záchranáři, kteří v terénních autech vyrazili prohledávat českou stranu hraničního kopce. Podstatnou část terénu museli ve třech různých trasách nakonec prohledat pěšky. Neúspěšně. Vždy se setkali s kolegy z Německa, kteří terén prohledávali z druhé strany stejnou metodou," uvádí dále horská služba.

Nakonec byla před půlnocí přivolána i Policie ČR, psovod a hasičský dron.

"Naštěstí do akce nemuseli. Zhruba 30 minut po půlnoci přišla z německé strany zpráva, že paní byla se zraněním nohy a hlavy nalezena nedaleko německé obce Lohberg. Palec nahoru mezinárodní spolupráci všech záchranářů," uvádějí záchranáři.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT