QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

O víkendu dorazí oteplení. V příštím týdnu půjdou teploty nad nulu

21.01.2016 7:01

Před víkendem sice ještě zesílí mrazy, už na konci týdne ale bude přicházet oteplení a v příštím týdnu by teploty mohly stoupat až k 5 stupňům nad nulou.

FOTO_QAP_CZ (2)

Na konci pracovního týdne by v regionu měly teploty zejména v noci klesta hodně hluboko pod bod mrazu. Už v závěru víkendu k nám ale bude proudit teplý vzduch a teploty půjdou pozvolna nahoru. V příštím týdnu by se mohly vyšplhat až k 5 stupňům, dorazit by ale mohlo i mrholení.

"V sobotu přejde přes naše území od západu okluzní fronta. V dalších dnech k nám bude po severním okraji tlakové výše nad Středomořím proudit teplejší oceánský vzduch od západu," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno a ojediněle se budou objevovat sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi -5 a -1 stupněm.

V pátek nás čeká jasno až polojasno, během noci a někde i v průběhu dne bude zataženo nízkou oblačností s ojedinělými sněhovými přeháňkami. Objevit by se mohly i mrznoucí mlhy. V noci naměříme -13 až -17 stupňů, přes den pak -7 až -3.

V sobotu nás čeká v noci jasno až polojasno, postupně ale bude přibývat oblačnoíst. Přes den tak bude zataženo až oblačno a od západu dorazí postupně sněžení. V nížinách by ale srážky měly být postupně spíš smíšené. V noci klesnou teploty opět mezi -13 až -17 stupňů. Přes den se dostanou mezi -6 až -2 stupně.

Neděle bude ve znamení zatažené až oblačné oblohy, místy se bude objevovat sněžení a v nížinách znovu spíš srážky smíšené. Už se oteplí, v noci naměříme +1 až -3 stupně, přes den 0 až +4 stupně.

V pondělí nás čeká oblačno až zataženo, ojediněle mrznoucí mrholení nebo slabé sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -1 až -5 stupňů, denní se dostanou mezi -1 až +3 stupně.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno, místy s deštěm, i mrznoucím. Na horách přechodně i srážky sněhové. Místy mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +5 °C."

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24