QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oblíbená "Třešňovka" bude mít novou alej stromů

17.09.2015 13:02

Poměrně populární stezka "Třešňovka" v plzeňských Křimicích získá částečně novou podobu. Plzeň uspěla s žádostí o dotaci a v lokalitě tak vyroste nová alej.

FOTO_ Městský úřad Plzeň 5

V plzeňských Křimicích se budou milovníci procházek i vyjížděk prohánět "novou" Třešňovkou. Město uspělo s žádostí o dtoace na výsatbu nových stromů v této lokalitě a poměrně netradičně uspělo v plné výši. Dotace tak pokryje sto procent všech náklad. Ty dělají víc jak 50 tisíc.

Město Plzeň podávalo žádost o dotaci na ministerstvo životního prostředí. A uspělo. V rámci programu Podpora obnovy přirozených funkcí krajiny získá 51 560 korun. "Peníze jsou určeny na projekt Výsadba ovocných stromů třešňovka Křimice, který připravil Městský obvod Plzeň 5-Křimice. Přijetí neinvestiční dotace schválila Rada města Plzně," říká mluvčí magistrátu s tím, že dotace pokryje sto procent celkových nákladů.

"Vysázeno bude 60 kusů ovocných stromů, a to jabloní, hrušní, třešní i višní starých odrůd v lokalitě, která je hojně využívána turisty a cyklisty, pozemek je ve vlastnictví města,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Stromy budou ručně vysázeny v linii po obou stranách polní cesty. Realizací projektu dojde ke zvýšení biodiverzity v intenzivní zemědělské krajině a vytvoření ekostabilizačního prvku.

FOTO: ÚMO5

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT