Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzenecká ulice v Plzni na Slovanech projde kompletní rekonstrukcí

11.03.2023 15:00

Důvodem rekonstrukce je nevyhovující současný technický stav komunikace, povrch z dlažby je velmi nekvalitní, nejsou jasně vymezeny parkovací pruhy a v křižovatkách vlivem špatného parkování tak nejsou splněny rozhledové podmínky.

Plzenecká ulice_ilustrační

Rekonstrukce bude probíhat v celé délce úseku komunikace, tzn. cca 390 m (od Slovanské až po Koterovskou), šířka jízdních pruhů je navržena na 2,75 m, šířka fyzicky vymezených parkovacích pruhů je 2,0 m.

V místech křížení s místními komunikacemi (Radyňská, Houškova a Jablonského) jsou navržené zvýšené křižovatkové plochy pro zlepšení bezpečnosti účastníků provozu.

Povrch jízdních pruhů bude nově místo dlažby proveden z asfaltového betonu, povrch zvýšených křižovatkových ploch a parkovacích stání bude z kamenné dlažby, povrch chodníků bude z čtvercové betonové dlažby.

POZOR! Ulice bude po rekonstrukci zahrnuta do zóny 30 km/h a do zóny placeného stání Petrohrad.

Stavba bude realizována jako společná investice s Vodárnou Plzeň a.s. Součástí stavby budou mimo jiné rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury, úpravy veřejného osvětlení a přeložky inženýrských sítí.

Rekonstrukce bude realizována od dubna 2023, dokončení se předpokládá do konce roku 2023.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství