Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Bitky na Americké mají dohru! Za útok hrozí vězení

08.12.2014 13:12

Dohru v podobě policejního vyšetřování mají drsné potyčky, ke kterým došlo v noci z pátku na sobotu v Plzni na Americké. Za útok na 41letého muže hrozí pachateli dokonce vězení. Přinášíme podrobnosti!

DSC_7268

Policie v Plzni dál prošetřuje drsné potyčky, ke kterým došlo v noci z pátku na sobotu na Americké třídě. Za útok na 41letého muže hrozí až tři roky vězení. Další incidenty ale nejspíš skončí v rovině přestupků. Policie nicméně všechny útoky, ke kterým v centru došlo, dál vyšetřuje.

Pořádná mela se strhla na několika místech v noci z pátku na sobotu v centru Plzně. Jak už jsme vás informovali, hned na dvou místech se to rvalo na Americké třídě. K prvnímu incidentu došlo v dolní části Americké, kde měla parta mužů napadnout čtveřici, která vycházela z restaurace. Právě v tomto případě půjde nejspíš o vážnější záležitost a útočník by mohl skončit ve vězení.

41letého muže musela záchranka převézt s přeraženou čelistí a dalšími zraněními. "Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví. Zatím neznámému pachateli hrozí až 3 roky vězení," řekla QAPu mluvčí policie Hana Štefflová.

Policie dál šetří i druhý incident, který se odehrál u křižovatky U Práce. "Policisté zasahovali u dvou mladíků, kteří se prali. Ani jeden z mužů nereagoval na výzvy policistů, aby protiprávního jednání zanechali. Policisté se tak mladíky snažili odtrhnout, když zákroku zasáhl 25letý muž z Plzně, který se snažil zákroku policie zabránit. Tohoto muže policisté zpacifikovali a vzhledem k tomu, že nadýchal 1,93 promile, byl převezen na Protialkoholní záchytnou stanici. Tam skončil i jeho o rok mladší bratr, který se snažil policistům v zákroku také bránit," doplnila policejní mluvčí. Počínání obou mladíků policie řeší jako přestupky.

Další podrobnosti i s fotogalerií z místa najdete v článku Drama na Americké! U noční bitky zasahovala záchranka i policie.

FOTO: Pavel Němeček - Americká, 6. prosince

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte