Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Po Plzni bude umístěno 160 nových cyklostojanů. Víme kde

23.05.2023 9:29

Po celé Plzni jsou instalovány nové cyklostojany. Některé nahradí starší typy, některé budou umístěny v lokalitách, kde stojany dlouhodobě chyběly.

instalace cyklostojanů_Plzeň_Aleš Tolar

„V těchto dnech provádí Správa veřejného statku města Plzně montáž 160 nových cyklostojanů po celé Plzni. Moderní konstrukce pro opření a uzamčení kola o jeho rám nahrazují starší nevhodné typy pro držení kola za ráfek. Na mnoha místech dosud stojany nebyly vůbec,“ informoval Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Nové stojany budou umístěny do okolí škol i turistických cílů. Najdete je například na náměstí Republiky, u areálu Škodaland nebo třeba u plzeňské Šeříkovky. Kolem 40 stojanů bylo již úspešně namontováno. Mapu již nainstalovaných stojanů naleznete zde.

U 160 nových cyklostojanů pro Plzeň to dle náměstka primátora ale nekončí. „Další stojany, a také kryté cykloboxy, budou následovat. Chci Plzeň pro cyklisty vstřícnější,“ dodal Aleš Tolar.

Foto Aleš Tolar

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství