QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počasí láká k vodě! Teploty v dalších dnech překročí tropickou třicítku

18.06.2023 15:46

Slunečná obloha a vysoké teploty lákaly v neděli k vodě. Letní počasí má pokračovat i následující dny, počítat už ale musíme i na západě Čech s bouřkami. V úterý má teploměr ukázat až 32 stupňů Celsia.

Balonová show 2012 (9)

"Do střední Evropy postoupí od západu frontální systém. Před jeho zvlněnou studenou frontou k nám bude od jihozápadu proudit teplý vzduch," informuje Český hydrometeorologický ústav.

V pondělí už nebude tak jasno jako během neděle, bude polojasno až oblačno a odpoledne a večer postupně dorazí přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty 26 až 29 °C, na horách 22 až 25 °C.

V úterý  mají teploty v Plzeňském kraji ale překonat tropickou třicítku. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 28 do 32 °C. I v úterý musíme počítat s přeháňkami a bouřkami.

Ve středu se budou teploty držet také vysoko, vystoupají znovu až k třiceti stupňům Celsia. Ani středa ale nebude bez deště, na většině území budou přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné.

Čtvrtek bude na západě Čech oblačný až polojasný s telotami 27 až 31 °C.  Během dne bude občas pršet, místy se objeví i bouřky.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT