Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Tachovsko a Domažlicko zasáhl silný déšť, po silnicích se valí voda - FOTKY

21.05.2024 22:01

Jak jsme Vás již informovali, meteorologové vydali během dnešního dne výstrahu před bouřkami. Přívalový déšť nejvíce zasáhl Domažlicko a Tachovsko, hasiči na několika místech odčerpávají vodu.

Foto čtenář_Blížejov2
Foto čtenář_BlížejovFoto čtenář_Blížejov1Foto čtenář_Blížejov2Foto čtenář_Blížejov3Foto čtenář_Blížejov4Foto čtenář_Blížejov5Foto čtenář_Blížejov6Foto čtenář_Blížejov7

Vzhledem k intenzivním srážkám meteorologové očekávají v úterý večer a v noci na středu 22. května vzestupy hladin vodních toků, které odvodňují západní část Šumavy a Český les. "V povodí Radbuzy očekáváme překročení 2. SPA a nelze vyloučit i krátkodobé dosažení 3. SPA. V povodí Mže a Úhlavy očekáváme překročení 1. SPA a nelze vyloučit i krátkodobé dosažení 2. SPA," uvedli meteorologové.

Hasiči zasahují na více jak desítkách míst, nejvíce je zasaženo Tachovsko a Domažlicko. V Blížejově na Domažlicku jsou zatopené domy, po silnicicích se valí velké množství vody.

Meteorologové vydali další výstrahu, která aktualizuje předešlou výstrahu před bouřkami a rozšiřuje ji o varování před povodňovými jevy.

Foto čtenář Blížejov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT