QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič měl v sobě 2,28 promile

19.03.2010 8:18

35letý řidič, kterého chytili policisté v Domažlicích, nadýchal přes dvě promile alkoholu. Hlídka jej zastavila před hotelem Koruna.

Dechová zkouška, ilustrační foto.

V noci ze středy na čtvrtek přišel o řidičák 35letý muž v Domažlicích. Před hotelem Korun v ulici Msgre B. Staška, kde jej hlídka zastavila, totiž nadýchal 2,28 promile.

"Následně se proto podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," informovala mluvčí domažlické policie Vladislava Čejková.

Bez řidičského průkazu se zřejmě ocitne i 31letý řidič, který se ve středu po desáté ráno naboural v Koutě na Šumavě. "Na křižovatce nezvládl kvůli rychlosti zatáčku doleva na Mrákov a vyjel za pravou krajnici. Postupně narazil do přenosné dopravní značky a oplocení pozemku u domu," uvedla Čejková.

Policisté cítili z jeho dechu alkohol, ale řidič Škody Felicie odmítl dechovou zkoušku. "Odmítl se podrobit i lékařskému vyšetření s odběrem krve nebo moči," sdělila mluvčí a dodala, že na vozidle způsobil škodu přibližně za 10 tisíc korun, na oplocení a značce celkem za tři tisíce korun.

Co hrozí řidiči, který odmítne dechovou zkoušku i lékařské vyšetření?

Takový řidič  odpovídá za přestupek odepření podrobení se vyšetření, za který lze uložit peněžitou sankci od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel od 1 do 2 let. Samozřejmostí jsou pak ´trestné body´ - v tomhle případě jich dostane sedm.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT