Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

03.06.2024 14:00

Pozor na D5! Kolona vozidel u exitu Waidhaus

Pozor na D5 - 140-150km na trase Praha - Rozvadov. Tvoří se 10 km dlouhé kolony. Z důvodu vážné DN na dálnici A6, u exitu Waidhaus, kdy je A6 uzavřena, se již vytvořila kolona vozidel.

Nezapomeňte popřát maminkám, v neděli je Den matek!

10.05.2014 20:21

V neděli 11. května mají svátek všechny maminky. Nezapomeňte na tu svoji. Den matek se slaví po celém světě, u nás ho během komunismu nahradilo MDŽ.

QAP FOTO _ kvetiny

Den matek se slaví po celém světě. V Čehách připadá na druhou květnovou neděli. Letos se tedy bude všem matkám a maminkám přát v neděli 11. května.

Svátek matek se slaví po celém světě, a to v různé dny. V  Čechách jsme několik let svátek vůbec neslavili, do podvědomí se znovu dostal až po roce 1989.

Den matek se slavil v Čechách díky propagátorce Alici Masarykové, dceři prezidenta Tomáše Garyka Masaryka, už od 20. let minulého století. V době komunistického režimu tato tradice byla na dlouhou dobu přerušena. Slavil se jen Mezinárodní den žen - MDŽ, a to 8. března.

Svátek má přitom dlouholetou tradici, poctu ženám - matkám vzdávali už ve starém Řecku. Zprávy o svátku jsou i ze 16. století z Anglie. V USA se slaví od roku 1872.

Děti v tento den dávají matkám malé dárky většinou květiny či nějaká přáníčka. Za několik týdnů mohou svůj svátek oslavit také otcové. Svátek otců připadá na třetí červnovou neděli.

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství