Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Pozor na podvodníky, kteří využívají ukončení činnosti dodavatelů energií

25.10.2021 14:38

Ukončení činnosti některých dodavatelů energií otevřelo prostor pro aktivity zprostředkovatelů smluv o dodávkách energií. Dejte si pozor, s kým se chystáte vstoupit do smluvního vztahu.

IMG_1130

Lidé, kteří mají uzavřenou smlouvu o dodávkách elektřiny či plynu s dodavatelem, který ukončil svou činnost, mají nyní půl roku na to, aby si našli nového. Elektřinu i plyn jim nyní šest měsíců bude poskytovat tzv. dodavatel poslední instance.

Ukončení činnosti některých dodavatelů energií otevřelo prostor pro aktivity zprostředkovatelů smluv o dodávkách energií. Nejedná se o dodavatele energií, ale pouze o zprostředkovatele, kteří vás kontaktují s tím, že kvůli krachu dodavatelů či zvýšení cen energií pomohou spotřebitelům najít nového dodavatele.

Při změně dodavatele energií buďte opatrní. Vždy věnujte pozornost tomu, s kým se chystáte vstoupit do smluvního vztahu a zda jste si jisti, že se jedná o důvěryhodného partnera. Rozlišujte mezi dodavatelem energie a zprostředkovatelem uzavření smlouvy o dodávce energií.

Zprostředkovateli můžete být oslovováni jak v rámci podomního prodeje tak telefonicky. Ve většině případů se jedná o předem nacvičené marketingové strategie a metody, přizpůsobené konkrétní skupině spotřebitelů, které mají za cíl přimět spotřebitele k okamžitému podpisu smlouvy, a které se pohybují na hraně zákona.

Pokud neuvažujete o využití služeb zprostředkovatele, jakoukoliv nabídku jasně odmítněte a komunikaci ukončete.

Pokud o využití služeb zprostředkovatele uvažujete, zvažte, co od něho požadujete a zda Vaše očekávání může splnit. Ověřte si jeho důvěryhodnost a reference o jeho činnosti a prostudujte návrh smlouvy. Teprve pak se rozhodujte o tom, zda takovou smlouvu uzavřete.

K vybrání nového dodavatele energií můžete také využít oficiální kalkulátor na stránkách Energetického regulačního úřadu a následně oslovit dodavatele energií bez prostředníka.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT