Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rekonstrukce Sokolské a Rodinné ulice na Doubravce je u konce - FOTKY

30.04.2022 14:36

Opravované úseky Sokolské a Rodinné ulice na Doubravce jsou po úpravách jednosměrné. Před 28. základní školou vzniklo nové parkoviště K+R a nově také pruhy pro cyklisty.

Doubravka1
Doubravka1Doubravka4Doubravka2Doubravka3Doubravka5

Správa veřejného statku města Plzně nechala v Rodinné a Sokolské ulici na Doubravce opravit chodník. Nově také vznikla stezka pro pěší a cyklisty s odděleným provozem. Před 28. základní školou bylo vyznačeno nové parkoviště K+R.

Měsíc trvající stavební úpravy chodníků a jejich okolí jsou u konce. V Rodinné ulici je nový asfaltový povrch s oddělenou částí pro chodce a cyklisty. V Sokolské ulici byla nahrazena část betonové zámkové dlažby asfaltovým pruhem pro cyklisty.

Vytvářením nových pruhů pro cyklisty město předchází komplikacím, které by mohly nastat při očekávaném zvýšení cyklistů v této části Plzně. „Až bude vybudována lávka pro pěší a cyklisty přes Rokycanskou, předpokládáme, že v této ulici cyklistů přibude. Proto jsme do projektu opravy chodníků nově zahrnuli i vytvoření stezky pro cyklisty,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

V rámci úprav vzniklo nové parkoviště K+R v prostoru před 28. základní školou. Výraz K+R parkoviště vychází z anglického “Kiss and Ride“, do českého jazyka se dá přeložit jako “dej pusu a jeď“. Parkoviště je určeno pro krátké zastavení osobních aut.

Jednosměrný provoz se prodloužil v ulici Republikánská. Ulice Rodinná a Sokolská se také staly ulicemi jednosměrnými.

Náklady na veškeré úpravy vč. značení hrazené z rozpočtu Správy veřejného statku města Plzně činí 1,29 milionu korun (vč. DPH).

foto: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství