02.06.2024 12:14
Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel
Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné
02.06.2024 12:14
Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné
02.06.2024 11:10
Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny
02.06.2024 9:21
Je tady další recept z naší rubriky S Andreou v kuchyni. Andrea vás naučí tentokrát výborné bramborové placky, které zvládne opravdu každý.
Bramborové placky se pekly od pradávna na plotně, bylo to jídlo chudých. Pečou se na sucho na plotýnce nebo na pánvi a potírají se rozpuštěným sádlem nebo máslem.
Na přípravu budete potřebovat:
1kg ve slupce vařených brambor, nejlépe uvařených den předem
150 - 200g polohrubé mouky (podle typu brambor)
1KL soli
rozpuštěné sádlo na pomazání (nebo máslo či ghí)
Postup přípravy receptu:
Mouku smíchanou se solí rozprostřeme na pracovní plochu nebo vál a nastrouháme do ní najemno oloupané brambory. Důkladně prohněteme a vypracujeme váleček. Z něho odkrajujeme kousky a na dostatečně pomoučené ploše vyvalujeme postupně dotenka placky. Pečeme je na suché pánvi nebo pokud máte k dispozici plotýnku neboli tál, tak na ní. Každou placku potřeme rozpuštěným sádlem. Můžeme je jíst jen tak samotné nebo k vypečené husičce a zelí.
Recept a foto: Andrea Motlíková