Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Provoz vlaků ovlivní stavby. V prosinci začne platit nový jízdní řád

03.12.2015 9:19

V polovině prosince začne platit nový jízdní řád Českých drah. V Plzeňském kraji příliš změn nepřinese. Provoz ale i v příštím roce ovlivní pokračující stavby. Čtěte podrobnosti.

RegioShark křest

Ani v příštím roce si cestující vlaky v Plzeňském kraji od staveb, které zasahují do provozu, neoddychnou. Počítá s tím i nový jízdní řád Českých drah, který začne platit 13. prosince. Jiné výrazné změny ale nepřinese. Na tratě nicméně vyjede víc modernizovaných vlaků.

I příštím roce bude pokračovat řada staveb, které ovlivní dopravu na železnici v regionu. Pokračovat se bude na koridoru. Do Chrástu se tak bude dál jezdit po jedné koleji. "V současné době probíhají intenzivní práce na přestavbě železniční stanice Plzeň hlavní nádraží. V novém jízdním řádu budou tyto práce pokračovat včetně rekonstrukce III. tranzitního železničního koridoru v úseku Chrást u Plzně – Plzeň hl.n. Stavba probíhá za plného provozu všech vlaků, z tohoto důvodu zůstal nový jízdní řád v úseku Chrást u Plzně – Plzeň hlavní nádraží koncipován pro jednokolejný provoz, aby probíhající stavbou nedocházelo k narušování pravidelnosti železničního provozu," říká mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Práce budou pokračovat také na trati Rokycany - Nezvěstice. Tam se buduje nové zabezpečovací zařízení. "Trať se modernizuje a stavební práce budou pokračovat i v roce 2016. Termín dokončení rekonstrukce zabezpečovacího zařízení nebylo možné v době přípravy Jízdního řádu 2016 přesně stanovit, proto jsou některé spoje ´jedou do odvolání´ a ´ode dne vyhlášení´," dodává mluvčí společnosti.

Na tratě vyjede víc modernizovaných vlaků. Z Domažlic do Německa budou jezdit německé vlaky.

Cestující se mohou těšit na víc modernizovaných vozů, rozšířit by se měl také počet klimatizovaných vozů na linkách R 6 z Prahy do Plzně a z Klatov a Železné Rudy. Na Domažlicku budou pro změnu jezdit německé vlaky, konkrétně z Domažlic do Furth im Waldu. "Na spojích pojedou motorové jednotky bavorského dopravce Regentalbahn. Motorová jednotka je vhodná pro přepravu vozíčkářů, kočárků a jízdních kol," říká Radka Pistoriusová.

Na zlepšení se mohou těšit i lidé, kteří jezdí z Plzně do Bezdružic a zpátky. "Všechny přímé spoje Plzeň – Bezdružice zajistí nízkopodlažní Regionova, která je vhodná pro přepravu vozíčkářů, kočárků a jízdních kol, včetně bezbariérového WC," uzavírá mluvčí drah.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT