Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Psychiatrická klinika na Lochotíně slaví! Co se za rok změnilo?

21.03.2023 17:26

Počet pacientů žádajících o psychiatrickou pomoc setrvale narůstá, obzvlášť poslední nelehkou dobou. Je 21. března a Psychiatrická klinika na Lochotíně slaví přesně rok působení v nové budově. Za uplynulých 365 dní se stalo mnoho nového.

psychiatrie_FN Plzeň

Navýšení počtu lůžek

Počet lůžek se navýšil z původních 76 na 90. Pro pacienty s neurotickými poruchami jsou otevřeny dva denní stacionáře a nyní nově i třetí stacionář pro pacienty s vážnějšími psychotickými poruchami. Vyšší je i počet ambulantních provozů s preventivní, krizovou, rehabilitační a psychosociální péčí.

Terapie

Klinika rozšířila péči pomocí fyzioterapie, ergoterapie a při léčbě závislostí je využívána terapie virtuální realitou. Na dospělém i dětském oddělení probíhá ponyterapie a canisterapie a díky milému daru vážené paní Běly Jensen a Hnutí Na vlastních nohou Stonožka dětem pomáhá také arteterapie.

Sexuologie

Pro velký zájem studentů byla rozšířena výuka Studentské školy psychoterapie. Klinika získala akreditaci pro sexuologii v rámci postgraduálního vzdělávání. Výuka byla rozšířena o další sexuologický předmět – Forenzní sexuologie, který se neučí na žádné LF v Praze a věnuje se závažné problematice sexuální delikvence a parafilií. Za poslední rok došlo k výraznému rozšíření péče pro klienty s transgender problematikou nejen pro plzeňský region. Zvýšil se především počet mladistvých klientů v předškolním věku a ve věkovém rozmezí 12–17 let. Rozšířil se počet poskytování ochranných léčeb sexuologických v ambulantní formě.

Foto FN Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT