Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Rekonstrukce Jasmínové ulice v Plzni začala. Práce jsou prováděny za úplné uzavírky

05.06.2023 8:43

V pondělí 5. června byla zahájena rekonstrukce Jasmínové ulice v Plzni. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) nechá opravit povrch silnice, vzniknou i nové parkovací zálivy. Přinášíme informace.

Jasmínová mapa_ŘSD_0523

V rámci akce I/20 Plzeň, Jasmínová opraví ŘSD povrch v celém rozsahu ulice. „Během provádění stavebních úprav bude opraven povrch v celém rozsahu Jasmínové ulice, kdy na převážné části řešeného úseku bude provedena kompletní výměna vozovkového souvrství včetně sanace aktivní zóny,“ uvedl Adam Koloušek, mluvčí ŘSD s tím, že úpravou projde i uspořádání jízdních pruhů v prostoru křižovatky Jasmínová X Nepomucká, které už je v současné době nevyhovující.

Rekonstrukce vyjde ŘSD na 48,3 mil. Kč bez DPH. „Změny jsou pak navrženy ve vedení jízdních pruhů Koterovské ulice, kde dojde k úpravám vodorovného dopravního značení a opravě povrchu vozovky v nezbytném rozsahu. Opraveny a upraveny budou dále chodníky na obou stranách komunikace a v úseku mezi ulicí Skladovou a Koterovskou vzniknou nové parkovací zálivy pro osobní automobily," informoval mluvčí ŘSD. „Celkem je zde navrženo 14 podélných parkovacích stání," dodal.

Současně Vodárna Plzeň provede obnovu vodovodu v úseku Jasmínová – Slovanská alej a rekonstrukci kanalizace v úseku Jasmínová – Brojova.

Práce v Jasmínové ulici budou prováděny za její úplné uzavírky. Provoz je veden po objízdné trase ulicí K Dráze a Nepomucká. Omezení se dotkne i jednotlivých vedlejších komunikací, které se na Jasmínovou ulici přímo napojují. Skladová ulice je přístupná ze Slovanské aleje a je v ní zakázané parkování.

Rekonstrukce ovlivní i MHD. „Z důvodu rekonstrukce Jasmínové ulice bude od 5. 6. 2023 přibližně do srpna 2023 zrušena zastávka linky 22 Jasmínová. Z tohoto důvodu dojde k úpravám v provozu linky 22," uvádí PMDP.

Ukončení rekonstrukce je naplánováno na přelom roku 2023/2024. „Od zahájení stavebních prací by pak ke zprovoznění řešeného úseku mělo dojít nejpozději za 189 dní," uzavřel Koloušek.

Foto ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství