Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podmínky na Špičáku jsou ideální

19.01.2012 10:38

Chystáte se o víkendu na hory? Pak zkuste vyrazit na železnorudský Špičák. Jsou tady ideální podmínky pro lyžaře a také letos nově vytyčené trasy pro skialpinisty.

IMG_7215

Chystáte se vyrazit na víkend na hory? Pak máme pro vás zpravodajství ze Železné Rudy. Špičák má dobré podmínky pro lyžování a dokonce se tady ani nekoná žádná akce, takže budete mít k dispozici všechny sjezdovky i trasy skialpinistů.

Na šumavském Špičáku leží na sjezdovkách od 80 do 130 cm sněhu, v průměru pak 90 cm, a ve čtvrtek 19. ledna tady chumelí. "Na rozdíl od předchozích dvou týdnů se u nás nejedou žádné závody. O nastávajícím víkendu budou mít tak lyžaři a snowboardisté k dispozici všechny sjezdovky bez omezení. Podmínky jsou stále ideální," uvedl spolumajitel areálu Vladimír Kasík.

Návštěvníci železnorudského střediska a jeho okolí přichází během této sezony na chuť i skialpinismu, jehož rozvoji pomohlo vytýčení 7 nových tzv. skitouringových tras zdejší horskou službou. "Polovina z nich míří na vrchol Špičáku, takže jsme letos zaregistrovali zvýšený počet skialpinistů. Též řada „obyčejných“ lyžařů se u nás o tuto aktivitu zajímá a chce si ji vyzkoušet," dodal Kasík.

Pro děti je též denně v provozu dětský areál, který se nachází pod hotelem Sirotek. Využít se zde dají dětské vleky, pohyblivý koberec, snowtubing a také penguinland, zábavné hřiště s nejrůznějšími překážkami, bránami, podjížděčkami atd. Děti z kursů zdejší lyžařské školy mají v tomto areálu vleky i pohyblivý koberec zdarma.

Aktuální info na www.spicak.cz

foto: Ski areál Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství