Řidiči pozor! V tunelu Valík platí omezení

29.09.2015 8:02

Řidiči musí od úterý 29. září počítat až do začátku října s omezením v tunelu Valík na dálnici D5. Kvůli údržbě bude omezení platit až do čtvrtečního odpoledne.
 

tunel Valík QAP foto

Řidiči na dálnici D5 musí počítat s dalším omezením. Až do čtvrtka se bude provádět tradiční údržba v tunelu Valík u Plzně. Řidiči by tak měli být maximálně opatrní. Dál platí také dlouhodobé omezení u Rokycan. To se v polovině října přehoupne do další fáze.

Omezení v tunelu Valík na dálnici D5 startuje v úterý 29. září a potrvá až do čtvrtka 1. října do odpoledních hodin. Mezi kilometry 77,5 a 77,9 tak platí částečná uzavírka a provoz je úřevedený do protisměru. Probíhají jak právě na údržbě tunelu, tak na servis na zařízení tunelu. V tomto režimu bude provoz fungovat až do čtvrtka 1. října do 14 hodin.

Řidiči musí dál počítat také s dlouhodobým omezením u Rokycan. Tam odstartovaly práce s koncem prázdnin a potrvají kompletně až do 22. října. Konkrétně se to aktuálně týká úseku mezi 58. a 50. kilometrem, kde je dálnice uzavřená směrem na Prahu a doprava je převedená do protisměru. Rychlost jízdy je navíc snížená na 80 kilometrů v hodině a v místech přejezdů pak na 60 kilometrů v hodině.

V polovině října odstartuje druhá fáze omezení. "Opravy by měly trvat až do 13. října. Pak bude následovat další uzavírka, která je plánována až do 22. října, kdy budou uzavřeny v úseku mezi 54. a 57. kilometrem levé jízdní pruhy v obou směrech a provoz bude pouze v pravých jízdních pruzích," upozorňuje policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24