Řidička přehlédla chodkyni na přechodu! Žena skončila v nemocnici

04.01.2016 7:45     04.01.2016 8:49

Hned kě dvěma nehodám musela v pondělí ráno vyjíždět nejen policie, ale i záchranka. U Srbice na Domažlicku se srazila dvě auta, v Městě Touškov došlo ke střetu auta s ženou.

Po vánočních svátcích a závěru roku, kdy byl na silnicích v regionu, slabší provoz, začíná doprava opět houstnout. Během pondělního rána musela policie i záchranka vyjíždět ke dvěma nehodám, které se neobešly bez zranění. Celkem v péči lékařů skončili tři lidé.

V podstatě téměř ve stejnou chvíli se odehrály pondělní ranní nehody v Městě Touškov na Plzeňsku a u obce Srbice na Domažlicku. "Nehodu u obce Srbice jsme měli hlášenou v 7:23. Došlo ke střetu dvou osobních aut a provoz byl v místech řízený kyvadlově," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Na místo vyjela i záchranka. "Do nemocnice v Domažlicích jsme přepravili dvě osoby se středně těžkými zraněními," doplnila mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Jen o několik minut později musela vyjíždět policie se záchrankou také na Plzeňsku. V Městě Touškov došlo ke střetu osobního auta s chodkyní. "Ke střetu došlo na přechodu pro chodce. Řidička osobního vozidla Škoda Felicia pouštěla na přechodu skupinu chodců, ve chvíli, kdy si myslela, že už všichni přešli, s vozidlem se rozjela. Bohužel podle předběžných výsledků šetření řidička přehlédla ještě jednu chodkyni na přechodu," popsal průběh nehody mluvčí policie Jan Koželuh s tím, že dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní.

Také tam zasahovali zdravotníci. "Ženu jsme převáželi se středně těžkým poraněním do fakultní nemocnice v Plzni," dodala mluvčí záchranky. Také v Městě Touškov musela být doprava po nehodě řízená kyvadlově.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT