Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Rodičky mají v domažlické a nově i v klatovské porodnici nonstop přístup k jídlu

20.12.2022 13:30

Novopečené maminky mají v porodnici Domažlické nemocnice od listopadu bohatší snídaně a svačiny a volný přístup do kuchyňky. Nyní se ke stejnému systému přidala i nemocnice v Klatovech.

rodičky bufet_Klatovy_1222_Nemocnice Klatovy

„Vše v životě by se mělo průběžně zlepšovat a také my cítili potřebu zpříjemnit maminkám po porodu pobyt na oddělení šestinedělí, proto jsme se rozhodli rozšířit jídelníček a obohatit ho o důležité základní živiny a vitamíny. A samozřejmě je myšleno i na ženy, které mají nějakou potravinovou intoleranci,“ říká vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení v Klatovech Mgr. Markéta Burešová. „Cílem je, aby se zde maminky cítily jako doma a mohly si v průběhu dne dát malou svačinku a v klidu posedět. Pokud jim to miminko dovolí.”

Celodenní občerstvení formou bufetu bylo jako první zavedeno v listopadu v nemocnici v Domažlicích. „Švédský stůl nahrazuje snídani a svačiny. Oběd a večeři maminky normálně dostávají jako ostatní pacienti. Pokud jim ale některý pokrm nevyhovuje, nemají na něj chuť, opět ho mohou využít nabídku v kuchyňce,“ doplňuje ředitel nemocnice v Domažlicích Petr Hubáček.

K dispozici tak mají maminky různé druhy pečiva, zeleninu, ovoce, ale například i šunku, jogurty, tvarohové či smetanové dezerty a mnoho dalšího. Zkrátka během dne i noci si mohou vzít v obou nemocnicích z lednice to, na co mají zrovna chuť. V Klatovech je v kuchyňce i velký stůl, kde se mohou maminky i setkat a posvačit nebo si dát čaj či kávu společně. 

O čerstvost potravin, hygienu stravování i případné individuální požadavky žen se starají nutriční terapeuti. Ti jsou připraveni řešit i specifické diety, například z důvodu alergie na určitý typ potraviny.

Foto Klatovská nemocnice

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT