QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série zátahů na tržnicích! ČOI za poslední měsíc posbírala padělky za víc jak 13 milionů, FOTKY

03.10.2014 9:02

Česká obchodní inspekce v posledních týdnech provedla celou sérii razií na tržnicích na západě Čech. Výsledkem jsou zabavené padělky za víc jak 13 milionů! Šťára se nevyhnula ani Železné Rudě!

Padělky značkového zboží_foto_ČOI
Padělky značkového zboží_foto_ČOIPadělky značkového zboží_foto_ČOI (2)Padělky značkového zboží_foto_ČOI (3)Padělky značkového zboží_foto_ČOI (4)Padělky značkového zboží_foto_ČOI (5)Padělky značkového zboží_foto_ČOI (6)Padělky značkového zboží_foto_ČOI (7)

Inspektoři České obchodní inspekce se v posledních dnech v regionu rozhodně nenudili. Během posledních týdnů rozjeli hned několik razií na tržnicích a výsledkem jsou zabavené padělky za víc jak 13 milionů. Hned dvakrát za sebou vzali útokem Železnou Rudu a ani v jednom případě neodcházeli s prázdnou.

Série kontrol odstartovala před zhruba čtyřmi týdny a inspektoři navíc varují, že kontroly budou dál probíhat. V posledních týdnech se objevili inspektoři třeba na Folmavě nebo v Železné Rudě, která zažila šťáru hned několikrát. Naposledy na konci září. "V sobotu dne 20. záříproběhla v Železné Rudě kontrolní akce, při níž bylo čtyřmi inspektory zajištěno 1004 kusů výrobků porušujících některá práva duševního vlastnictví v prodejní ceně přesahující 1,9 milion korun, při další kontrole 25. září zajistili 150 kusů výrobků za téměř půl milionu korun. V obou případech se jednalo především o textilní zboží, opasky, kabelky, brýle a hodinky neoprávněně označené chráněnými prvky značek Louis Vuitton, Nike, Adidas, Bench, Burberry, Jack Wolfskin, Prada a dalších," informoval tiskový mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Padělky už se objevují i v luxusních buticích! Klamou vzhledem i cenou, rozhodně nestojí pár korun jako u Vietnamců...

Během kontrol ČOI zamířila mimo tržnice i do kamenných obchodů, které se často vydávají za velmi luxusní a dokonce i tam se objevily padělky. Přitom jejich cena rozhodně nebyla podprůměrná, ale naopak tyto padělky známých značek klamaly i cenovkami, které hlásaly hodně vysoké sumy. "Od poloviny srpna zajistili západočeští inspektoři v kamenných provozovnách více než přes 300 kusů padělků značkového zboží v hodnotě originálů přesahující 300 tisíc korun," dodává tiskový mluvčí.

V rámci západních Čech už padla dokonce i milionová pokuta. V obchodu v Mariánských Lázních nabízeli víc jak tisícovku nejrůznějších padělků luxusních značek za několik milionů. "Prodej padělků však nezjišťujeme jen na tržnicích, ale také v obchodech s takzvaným luxusním zbožím a odpovídajícími cenami. O tom svědčí pokuta ve výši 1 milion korun, uložená butiku v Mariánských Lázních za nekalé obchodní praktiky – nabídku a prodej padělků značkových výrobků v hodnotě originálů přesahující 4 miliony korun, která nabyla právní moci v minulém týdnu,“ řekl Jan Řezáč, ředitel inspektorátu ČOI se sídlem v Plzni.

FOTO: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT