Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Soud potrestal soudkyni, která podcenila Tauchenův útěk

16.09.2010 14:35

Nejvyšší správní soud v Brně potrestal státní zástupkyni, která podcenila útěk vězně Tauchena, kterého osvobodila jeho žena Dagmar. Státní zástupkyně přišla o část platu, vinu neuznává.

Státní zástupkyně, která zanedbala a podcenila Tauchenův útěk, když měla službu, přišla o 10% platu na čtvrt roku.

Nejvyšší správní soud v Brně potrestal plzeňskou státní zástupkyni Stanislavu Procházkovou za průtahy v pátrání po uprchlém vězni Pavlu Tauchenovi. Ten byl loni osvobozen manželkou Dagmar při převozu z nemocnice. Pátrání po něm běželo na plné obrátky, na všech zpravodajských serverech visely informace o jeho útěku. Jen státní zástupkyně nic nedělala, nebrala telefon a na žádost policie o sledování mobilu Dagmar Tauchenové nereagovala. Vše chtěla řešit až druhý den ráno.

U soudu proti soudkyni svědčil policista, který ji tehdy nemohl sehnat, i její nadřízená krajská státní zástupkyně Marie Poláková. Ta navrhovala pro obviněnou přísnější trest, dvacetiprocentní snížení platu na šest měsíců.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT