Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Sportovní areál v Holýšově je uzavřen. Začala se stavět přístavba základní školy

13.01.2023 14:44

V prosinci proběhlo slavnostní poklepání na základní kámen přístavby nového pavilonu na Základní škole v Holýšově. Stavba byla zahájena a město z důvodu bezpečnosti areál uzavřelo.

Holýšov_městské sportoviště_zsholysov.cz

„Oznamujeme občanům, že z důvodu zahájení investiční akce přístavba Základní školy Holýšov je Sportovní areál města Holýšova do odvolání z bezpečnostních důvodů uzavřen,“ informovalo město Holýšov.

Základní škola v Holýšově funguje od roku 1958. Počty dětí ve městě i okolí rostou a přístavba byla již potřebná. Slavnostní poklepání na základní kámen přístavby proběhlo v pátek 2. prosince. Pro Holýšov je to největší investice v dějinách města. Přístavba vyjde zhruba na 165 milionů korun.

„Nový pavilon bude mít 7 kmenových tříd po 30 žácích, což je nárůst kapacity školy na 890 žáků. Součástí přístavby budou kromě kmenových tříd například žákovská kuchyň, počítačová třída, víceúčelový sál a zázemí. V objektu je vyprojektovaná vegetační střecha, ve třídách osvětlení, které se řídí intenzitou denního světla. V současné době byly práce už zahájeny,“ uvedla Alena Burianová, starostka města.

Sportovní areál Holýšova se nachází v těsné blízkosti školy. Nachází se v něm víceúčelové, atletické a dětské hřiště. Právě dětské hřiště zůstává otevřeno. „Otevřeno bude pouze dětské hřiště podle provozní doby od 9:00 do 17:00 hodin,“ uvádí město.

Foto ilustrační zsholysov.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT