Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci díky tísňové lince pomohli handicapovanému muži v nesnázích

27.12.2022 10:41

Tísňovou linku pro seniory zajišťuje Charita města Plzně a úzce na ní spolupracuje s Městskou policií Plzeň. Pomoc na Štěpána využil handicapovaný muž v Plzni na Borech.

Senior_foto Pixabay

Tísňové linky pro seniory využívá v západočeské metropoli přibližně sto lidí. Klient se v případě potřeby spojí přes krizové tlačítko s hlídkou městské charity. „Pracovník je na základě smlouvy obeznámený se stavem klienta, bydlištěm. Zkrátka ví, o jakého klienta se jedná. Pokud je to možné, domluví se a poradí se o tom, co klient potřebuje. V případě nejvyšší nouze vyjede hlídka městské policie,“ popisuje službu Alice Průchová z Charity města Plzně a dodává: „Máme zkušenosti, že si klienti v 90 % zmáčknou tlačítko v případě pádu, naštěstí je většina bez zranění.“

Tísňovou linku využil v pondělí 26. prosince muž na invalidním vozíku. „Na Štěpána dopoledne spustil signál uživatel tlačítka Tísňové péče žijící v domácnosti v Plzni na Borech. Handicapovaný muž žádal pomoc, protože se v koupelně sesunul z invalidního vozíku na zem a nemohl se zvednout. Strážníci, kteří mu přijeli pomoci, se nejprve ujistili, že je v pořádku a neublížil si a poté muže posadili zpátky do vozíku,“ uvedla Jana Pužmanová, tisková mluvčí Městské policie Plzeň.

foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství