Muž pod vlivem drog ujel policistům na elektrokoloběžce a utekl do pole

23.12.2022 10:17

Pětadvacetiletý muž ujížděl na elektrokoloběžce policistům v plzeňské čtvrti Skvrňany. Muž, který byl pod vlivem drog, skončil v policejní cele.

elektrokoloběžka

„Při hlídkové činnosti policisté dne 22. prosince 2022 krátce po jedné hodině ráno zaregistrovali muže, dle osobní a místní znalosti jim známého, který jel na elektrokoloběžce v ulici Skvrňanské v Plzni. Při spatření policejního vozu muž náhle změnil svůj směr jízdy a začal před policisty ujíždět ke křižovatce s ulicemi Tylova, Vejprnická, Domažlická až k nedalekému podchodu, kde u vstupu zanechal dopravní prostředek,“ popsala Veronika Hokrová, mluvčí policie.

Muž nedbal opakovaných zákonných výzev policistů k zastavení a utekl na blízké pole. Za několik minut ho policie doběhla. „O 4 minuty později policejní hlídce podařilo muže dostihnout a omezit na osobní svobodě. Vzhledem k útěkové trase osoby a povaze terénu, musela policejní hlídka muže pronásledovat bez dopravního prostředku,“ uvedla mluvčí.

„Policisté u 25letého muže zajistili 3 sáčky s blíže nespecifikovaným množstvím neznámé krystalické látky, které měl při sobě a dále se mladík dobrovolně podrobil orientačnímu testu na zjištění přítomnosti omamných či psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na amphetamin, methamphetamin a kokain,“ dodala Veronika Hokrová s tím, že policisté muže umístili do policejní cely k dalšímu opatření ve věci vedeného přestupkového i trestního řízení.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24