Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Tyčkařka Ptáčníková zvítězila v kvalifikaci, ale v očích měla slzy

29.06.2012 8:49

Úspěšná tyčkařka a hlavně hrdá Plzeňanka Jiřina Ptáčníková zvítězila v kvalifikaci závodu, přesto ale měla v očích slzy. Místo vítězství dostala prý "za uši", že skočila 440cm.

Plzeňská tyčka 055

Vyhrála a přesto se neusmívala, to byla v kvalifikaci v Helsinkách Plzeňanka Jiřina Ptáčníková, která zvítězila mezi tyčkařkami. Co se stalo?

V kvalifikaci bylo 14 tyčkařek a na postup všech stačil skok 435 cm. Proto když došlo na výšku 440 cm, všechny tyčkařky kromě Ptáčníkové demosntrativně sektorem jen prošly a připsaly si tak neplatný pokus. Jediná Ptáčníková skočila 440 a kvalifikaci vyhrála a vyřadila dvě soupeřky. A to byl ten problém. Mezi tyčkaři tato situace občas nastává. Kdyby Ptáčníková neskočila, se skokem 435 cm by pak prošlo všech 14 závodnic. Jiřininým skokem ale neprošla Řekyně Stélla-Iró Ledákiová a polská vicemistryně světa z Berlína 2009 Monika Pyreková.

Ptáčníková si kvůli tomu pak v zákulisí vyslechla své. "Vůbec nevím, co se stalo, co to bylo za frašku," řekla novinářům po závodě se slzami v očích Ptáčníková s tím, že o ničem nevěděla. Prý poslechla trenéra, který řekl, aby skočila. "Tak jsem skočila," pokračovala dále plzeňská atletka.

"Co je mi po tom, že jsem vyřadila dvě holky. Já jsem tu proto, abych vyřadila víc holek než dvě. Jsem možná sobec, ale jsem tady proto, abych udělala co nejlepší výsledek, a nebudu se ohlížet na to, jestli je nás ve finále čtrnáct nebo dvanáct," řekla pro idnes.cz Ptáčníková.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte