Užijeme si slunečný víkend! Teploty se vyšplhají až k 18 stupňům

31.03.2016 7:01

Ještě před víkendem sice přijde ochlazení a na horách by mohlo i sněžit, už o víkendu ale bude většinou polojasno a teploty celkem vysoko. Jak dlouho to vydrží?

ilustrační foto_QAP foto (7)

Podle nové týdenní předpovědi bychom sice ještě těsně před víkendem měli počítat opět s ochlazením, nicméně v dalších dnech už budou teploty i počasí skutečně jarní. Po slunečném víkendu se ovšem znovu ohlásí i přeháňky.

Během čtvrtka se bude nad nad střední Evropou vilnit forntální rozhraní, které bude oddělovat teplý a chladný vzduch. "V noci na pátek se přesune toto rozhraní z našeho území k jihovýchodu. Během víkendu bude ze západní nad severovýchodní Evropu postupovat tlaková výše a po její zadní straně se k nám obnoví příliv teplejšího vzduchu od jihu. Vliv této tlakové výše bude v první polovině příštího týdne slábnout a do střední Evropy postoupí od západu mělká brázda nízkého tlaku," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek nás čeká postupné přibývání oblačnosti. Na severozápadě by mělo být i zataženo. Dorazit by mohl postupně i déšť a někde i bouřky. V průběhu dne by ale oblačnost měla znovu ubývat. Teploty se dostanou nejvýš mezi 15 až 20 stupňů. Na Šumavě by mělo být kolem 14 stupňů.

V pátek bude oblačno až zataženo. Objevit by se mohly i přeháňky nebo občasný déšť. Srážky by v nejvyšších polohách hor mohly být dokonce sněhové. Během odpoledne ale bude mraků ubývat. Teploty v noci klesnou mezi 10 a 6 stupňů, přes den vystoupí mezi 7 až 11.

Víkend bude ale v souvislosti s počasím vypadat úplně jinak. V sobotu i v neděli bude polojasno nebo skoro jasno, jen v neděli při zvětšené oblačnosti dorazí i přeháňky. Noční teploty budou v sobotu mezi +2 až -2 stupni,  neděli mezi 6 až 2 stupni. Přes den naměříme v sobotu 11 až 15 stupňů, v neděli pak 14 až 18.

Pondělí bude ve znamení polojasné oblohy, při zvětšené oblačnosti se ale budou vyskytovat přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 8 až 4 stupně, nejvyšší denní vystoupí mezi 14 až 18.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, v závěru období přibývání oblačnosti a srážky četnější. Ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy